Beveiligingscamera

camera embarquée auto

Published Mar 31, 22
5 min read

dashboard camera auto

Dat alles levert deze camera voor ons terecht de titel op van beste dashcam voor op de motor. Waarop baseerden we deze beoordeling? Wij velden ons oordeel aan de hand van enkele criteria. Hierbij keken we naar de meest belangrijke productkenmerken die een dashcam heeft of kan hebben. Hierna vergeleken we de onderlinge producten met elkaar en kozen we er één product uit die allround het beste scoorde (auto mode camera).

Beeldkwaliteit De kwaliteit van de geregistreerde beelden dient uiteraard hoog genoeg te zijn. Dit is belangrijk opdat het merk van de auto en de nummerplaat eenvoudig op te maken zijn op basis van de gemaakte beelden. We spreken hierbij over een minimale beeldkwaliteit van 720p of HD Ready. Hoe hoger, hoe beter de kwaliteit zal zijn.Onder andere beeldstabilisatie is een echte aanrader op sommige Belgische wegen. auto mode camera. Hierbij filtert de dashcam automatisch schokken en trillingen weg en krijg je een constant beeld waarop alles goed te zien is en een eventuele nummerplaat eenvoudig af te lezen is. Beeldhoek Een dashcam heeft liefst een zo ruim mogelijke beeldhoek.

Bij deze beeldhoek is het volledige wegdek immers zichtbaar, waardoor de dashcam alles monitort. Ook hier zegt een goede beeldhoek echter niet alles. Die beeldhoek mag immers niet toornen aan de beeldkwaliteit. Een goede dashcam met een grote beeldhoek zal dan ook vaak een stuk duurder zijn, gelet op het feit dat er ook krachtigere processoren voor nodig zijn.

Toch is een voldoende grote beeldhoek altijd wel een aanrader. Functionaliteiten Sommige dashcams kiezen voor een basic uitvoering waarbij enkel opgenomen wordt bij een event, anderen zijn dan weer voorzien van uitgebreidere functionaliteiten. Uiteraard maakt dat laatste de dashcam extra handig, zeker indien het voorzien is van een parkeermodus. Bij zo'n parkeermodus blijft de dashcam ook tijdens het parkeren actief (auto mode camera).

Denk overigens ook aan een aantal andere functionaliteiten. Vooral rechtstreekse communicatie met de smartphone blijkt in de praktijk heel handig te zijn, zeker indien we de beelden snel en efficiënt naar de verzekeraar willen versturen. Loop recording (loopfunctie) Stel je maar even voor: je beschikt over een dashcam maar wanneer het uiteindelijk misloopt heb je helemaal geen beeldmateriaal.

Gelukkig is dat vandaag anders. De meeste dashcams beschikken tegenwoordig over een zogenoemde loopfunctie. Bij loop recording wist de dashcam automatisch de oudste beelden om er nieuwe beelden op te overschrijven. Je hoeft de beelden met andere woorden niet zelf meer handmatig te verwijderen. Natuurlijk is en blijft het wel belangrijk om bewijsmateriaal tijdig van het geheugenkaartje te halen, zeker als we willen dat het niet overschreven wordt (auto mode camera).

Zo zijn sommige dashcams voorzien van een functie waarbij men de beelden van een event wegschrijft naar een veilig gedeelte van de geheugenkaart. Toch krijgt het ook hier de nodige aanbeveling om steeds een kopie van de beelden te maken. Je weet maar nooit…G-sensor Sommige dashcams beschikken over de optie van een G-sensor.

auto dash cam reviewsAlle informatie van vlak voor het incident tot tientallen seconden of enkele minuten erna wordt vergrendeld en opgeslagen - auto mode camera. Op deze manier kan deze info later eenvoudig worden opgevraagd. Vaak legt de G-sensor de basis voor allerhande andere functionaliteiten. Denk bijvoorbeeld aan de eventmodus of de beveiliging bij loop recording: dankzij de G-sensor weet de dashcam dat het gaat om te beveiligen beeldmateriaal.

Zeker op slecht verlichte wegen is dat wel eens het geval. De duurdere modellen zijn daarentegen vaak voorzien van een nachtmodus. Hierbij maakt men onder andere gebruik van een infraroodcamera. Bij iedere bestudeerde dashcam gingen we na of er al dan niet een nachtmodus aanwezig was. Bij de keuze voor de beste dashcam met nachtmodus speelde de beeldkwaliteit uiteraard een prominente rol (auto mode camera).

Zo'n parkeermodus is altijd een aanrader en speelde een belangrijke rol bij het bepalen van de eerder genoemde beste dashcams, Bij de parkeermodus zal de dashcam zich meestal in stand-bymodus zetten. Indien de bewegingssensor echter bewegingen opmerkt, wordt de dashcam opnieuw geactiveerd en zal het beelden opnemen. Op die manier kan men niet alleen vandalen op beeld vastleggen, maar beschik je ook bij een aanrijding over haarscherp beeldmateriaal.Zo'n parkeermodus is met andere woorden geen overbodige luxe. Wel is het zo dat een parkeermodus natuurlijk extra stroom vergt die het op dat moment niet van jouw wagen krijgen kan. Vaak is de dashcam echter voorzien van een interne batterij die soelaas bieden kan. Bij langdurige parkeersessies zal die interne batterij echter niet volstaan (auto mode camera).Bij de beoordeling van de bovenstaande dashcams hadden we echter niet alleen aandacht voor de aanwezigheid van Bluetooth en gelijkaardige netwerkfunctionaliteiten, maar ook voor andere voorzieningen. Denk maar aan eenvoudige verwerkingssoftware voor op de computer en applicaties voor op jouw smartphone. Ook dergelijke applicaties hebben wij aan een grondige gebruikstest onderworpen.

Een dashcam met enkel een interne opslag kunnen we afraden. Voor dashcams met een uitgebreide interne opslag en een loopfunctie, kunnen we daarentegen nog een uitzondering maken. De aanwezigheid van een externe opslag maakt het immers mogelijk om de dashcam helemaal aan te passen aan jouw persoonlijke wensen - auto mode camera. Wel ga je, net zoals ons, best even na hoeveel extern geheugen de dashcam ondersteunt.

Anderzijds beperkten we ons tot de Belgische wetgeving die zich in tegenstelling tot andere Europese landen vrij soepel opstelt tot het gebruik van dashcams. Camera's die bijvoorbeeld non-stop filmen (ook bij stilstand) lieten we dan weer uit privacyoverwegingen achterwege (auto mode camera) (Auto camera's van Sitcon). Bij de door ons geformuleerde beste dashcams weet je met andere woorden steeds dat je ook op wettelijk vlak goed zit.

Auto camera kopen van Sitcon

Phone: 030-6303631
Email: support@sitcon.nl
auto camera

Hoe eenvoudig verloopt het navigeren door de verschillende mogelijkheden? Zijn de knopjes duidelijk? Is de dashcam eenvoudig aan te brengen? Voelt de dashcam stevig aan? Het zijn stuk voor stuk vragen die we ons stelden bij het gebruik van de dashcam (auto mode camera). Dergelijke vragen zullen ook consumenten zich immers (al dan niet bewust) stellen, waardoor we het onze plicht vonden om tot slot ook het fingerspitzengefühl in rekening te brengen.

Navigation

Home

Latest Posts

Afzetpalen Met Ketting Kopen

Published Dec 18, 22
6 min read

Afzetpalen Stroomdraad

Published Dec 15, 22
6 min read

Openbare Verkopen Horeca Materiaal

Published Dec 12, 22
6 min read